26-11-2006: Besteding Jeugdkanjer prijs
Vorige week hebben wij met Ben Kruk en Paul Gerritsen gesproken over de besteding van de Jeugdkanjerprijs van Roos. Roos was nog in een roes, en het moest nog tot haar doordringen wat ze eigenlijk gewonnen had toen Ben al belde over de besteding van het geld door de buurtvereniging. Inmiddels heeft Roos in de Arnhemse Koerier gestaan, compleet met foto.

Roos wil graag in overleg bepalen hoe het geld besteed wordt v.w.b. hekwerk, composthoop, dieren enz. Met Paul Gerritsen uit het bestuur is afgesproken om half december tezamen met o.a Herma, Roos en Ad (Heersing) te bekijken wat zij willen en wat het gaat kosten.
Groeten, Hannie en Roos Verhaagen.

11-2006: Een reactie
Roos Verhaagen verzorgt al vele jaren (zeker langer dan 10 jaar) de dierenweide in HoogstedeKlingelbeek.Ze is daar als jong meisje mee begonnen en doet dit nog steeds met veel toewijding. De dierenweide huisvest een geit (vandaar de naam Geitenweide) en een hangbuikzwijn. Aanvankelijk waren er twee geiten maar enkele jaren geleden is één van de geiten van ouderdom overleden en onlangs heeft ook de stokoude geit Niels zijn laatste adem uitgeblazen.

Er zijn plannen om het dierenarsenaal weer aan te vullen met 2 geiten en een tweede hangbuikzwijntje.
Vanuit de buurt is er veel steun voor de geitenweide, zoals bij het opstellen van verzorgingsroosters in vakantieperioden. Ook als er hand en spandiensten verricht moeten worden, zoals bij vervanging van het hekwerk of opknap van het dierenhok, steken veel burtbewoners de handen uit de mouwen. Roos staat er dus beslist niet alleen voor, maar is al wel sinds jaar en dag het hart en het gezicht achter de dierenweide. De dierenweide sluit aan op de boomgaard-speelweide en heeft zo ook direct een educatieve functie.
Inmiddels heeft de dierenweide een erkende plek en is bijvoorbeeld opgenomen in het vlekkenplan voor de geplande nieuwbouw in het terrein tussen Hoogstedelaan en Klingelbeekseweg.
De spekcheque kan goed benut worden!

12-11-2006: Jeugdkanjer 2006

Jeugdkanjer Roos voor het versierde hokHet programma van de gemeente Arnhem was van 16.30 uur tot 21.30 uur.
Maar mijn moeder Hanni, mijn broer Remko en ik gingen maar gewoon om 17.30 naar het gemeentehuis . Ik zei bij mijzelf:" ik hoop niet dat ik met lege handen weg ga, want dat leek mij helemaal niks en tenslotte hadden we het geld wel nodig voor het geitenweitje!" Daar zaten we dan op de stoelen. Ad Heersink was er ook bij en later kwamen meneer Temming, Herman Winnemuller en Resie Willemsen er ook nog gezellig bij. We hadden afgesproken dat waneer ik werd geroepen, we met ze allen naar beneden zouden gaan.
Het programma was best wel druk met mensen die allemaal die een spekcheque of een buiten gewoon beter of de jeugdkanjer prijzen kregen. Maar in de eerste helft van het programma: nog helemaal niks!
We kregen eerst een lekker een buffet; iets van Indisch of zoiets en Indische danseressen te zien. Dat was heel mooi, maar... waar blijft onze prijs, dacht ik toen opeens.
Eindelijk kwamen toen de prijzen van 1, 2 en 3. De derde was ik niet, de tweede was ik ook niet en toen zat ik echt op het puntje van mijn stoel en dacht: wie weet ben ik nu of nooit aan de beurt? En ja hoor, ze vroegen of Roos Verhaagen en Herma naar beneden wilden komen? Ik zei "yes yes" en toen "gaan jullie mee"?, tegen de mensen van de buurt die er waren. Maar ze zeiden opeens dat ik moest gaan! Ik rende die trap af en stond werkelijk waar op mijn benen een beetje te trillen van blijdschap en spanning. Ik had alles uit gelegd over het geitenweitje en dat ik Betje niet mee kon nemen, maar dat was een grapje en dat het jammer was dat Herma er niet kon zijn. Toen men vroeg of ik de envelop open wilde maken kon mijn ogen niet geloven: er zat 800 euro in!!! Ik had 150 in mijn gedachten.
Ze wilde wel weten wat ik er mee ging doen? Ik zei dat het voor de NIEUWE DIEREN NODIG WAS EN VOOR HET HEK WERK, EN NOG VEEL MEER. Dat was mooi vonden ze en ze beloofden een keer langs te komen om te kijken.

JeugdkanjerJeugdkanjerJeugdkanjer Daarna moesten we nog even op een groepsfoto; dat was ook heel erg leuk en gezellig. Toen gingen we naar huis en wat was ik ontzettend blij zeg dat ik toch zo laat ben gebleven en toch niet met lege handen naar huis ging.
Deze dag was om niet te vergeten!
Met vriendelijke groetjes, Roos Verhaagen.

02-10-2006: Taartverkoop voor hekwerk en dieren

taartverkoop2006Het is helemaal goed gegaan zaterdag 23 september!.
Ik wil daarom nog de mensen die mee hebben geholpen met het bakken van de appeltaarten even hartelijk bedanken. Die mensen zijn: Will Postema, Julie de la Fuente, Hanni Kuppens en Ellie van der Hek. En Gabie, jij ook bedankt voor het mee lopen.
Gabie en ik hebben alle 5 of 6 appeltaarten verkocht bij Huis en Haard, op de Hoogstedelaan en op de Utrechtseweg. We hebben 46 euro bij elkaar op gehaald voor de dieren en we gaan het ook voor het hekwerk gebruiken.
Ik wil ook nog even zeggen ik donderdag 5 oktober naar de kinderboerderij ga om te kijken of er leuke dieren zijn die wij kunnen kopen.
Ik wil ook nog even melden dat ik zaterdag 14 oktober om 1 uur wat mensen ga bij elkaar halen om de laatste klusjes af te maken!
Wat moet er nog gedaan worden:

  • het slot moet er weer op aan de deur bij het oude hok van Niels 
  • het deurtje bij Betje moet gemaakt worden. 
  • er moeten nog tegels om het oude hok van Niels gelegd worden voor de hoeven voor de geitjes.

Dit was het dan!
Met vriendelijke groetjes, Roos en Herma en Giel en Betje.

09-09-2006: Geitjeshok opgeknaptHet is zaterdag 9 september heel erg goed gegaan met het hekwerk. We hebben een stukje van het maïsveld er bij gekregen en een mooi sterk gaas gekocht.

Het oude hok waarin Niels heeft gewoond is mooi afgeschilderd. Alleen nog een keer de deur af schilderen maar dat komt nog.
De kinderen hebben ook mee geschilderd; dat was fantastische. Betje was wel een paar keer ontsnapt maar daarna ging alles weer goed.
Kinderen en ouders hebben ook appels van de bomen gehaald, maar goed, het was een fantastische dag. Joop de Klein en Herman Winnermuller gaan waarschijnlijke woensdag de technische werkjes af maken, en misschien nog speeltoestellen van hout maken voor de nieuwe dieren of geitjes.
Roos Verhaagen.

Niels, onze buurtbok is overleden.

Niels was oud, al 15 jaar en de laatste dagen ging het echt niet meer. Hij had pijn en zijn poten konden hem niet meer dragen.

Veel kinderen (en volwassenen) uit de buurt hebben jarenlang veel plezier aan Niels beleefd.

Woensdag 17 mei 2006

Niels 2006 De vraag is nu: willen we dat het net vernieuwde hok van Niels in de toekomst weer een nieuwe bewoner krijgt en Betje een nieuw maatje?
Herma en Roos hebben al meer dan 10 jaar iedere dag liefdevol voor de dieren van de vereniging gezorgd. Nu vragen zij om die zorg te verlichten. Er zijn meer mensen nodig, die samen met hen een stukje van de verzorging op zich nemen. Zonder een grotere groep verzorgers zal het hok van Niels leeg blijven; dan gaan we niet over tot de aanschaf van een nieuw dier.

Na de zomer wil het bestuur een besluit nemen over de aanschaf van een nieuwe bok (of misschien één of twee dwerggeitjes?). We hopen dat zich snel een aantal mensen meldt; zij kunnen dan ook meebeslissen over de nieuwe aankoop.

WIE GAAT SAMEN MET HERMA EN ROOS ONZE DIEREN VERZORGEN?

Meldt u aan bij Herma Rozeboom, Hoogstedelaan 5, tel.: 4437952 of bij
Roos Verhaagen, Klingelbeekseweg 88, tel.: 4455190.

Namens het bestuur, Ben Kruk

 

12-2005: Over Niels en Betje

niels_betje2Betje en Niels lopen af en toe bij elkaar in het weiland, maar ik dacht: "och die twee moeten maar aan elkaar wennen!" Het gaat al aardig goed! Het is een leuk gezicht als Niels even in het hok van Betje staat en ook als Niels zachtjes aan Betje's oor knabbelt. Betje geeft dan ook geen krimp, dus het doet volgens mij geen pijn!
Soms staan Niels en Betje ook nog samen in het hok van Niels. Dan staat Niels tegen de muurkant en Betje bij de voorkant en wonderbaarlijk gaat ook dat goed! Het grappige is ook dat Niels en Betje elkaars eten proberen af te pakken, maar dan laten ze allebei weten dat ze dat niet willen.
Meneer Temming kwam een keer langs en zei: "Het gaat wel goed met Niels en Betje samen. hè?!" Ja, het gaat steeds een beetje beter met die twee samen.
Dus ook op het geitenweitje: vriendschap en vrede op aarde!

Met vriendelijke groet,
Roos Verhaagen en Herma Rozeboom

 

07-2005: Wie wil er helpen?

Niels is heel erg blij met zijn nieuwe hok!
Er zijn echter nog wat dingen die bij Betje en Niels' hok gedaan moeten worden!
"Beste mensen, willen jullie mij daar mee helpen?"
Ik zet even op een rijtje wat er nog moet gebeuren moet:

  • nieuwe zandbodem bij Betje in het weiland! En de poep eruit scheppen.
  • mest naar de wijngaard brengen!
  • Niels' hok: hooiruif binnen en buiten ophangen.
  • stenen vloer leggen om en rond het hok van Niels; is goed voor Niels' hoeven!.
  • het huisje moet nog een keer geschilderd worden en met figuren erop.
  • gleuven dicht maken tegen de tocht in het hok op de grond.
  • nieuwe vloerkleden voor Niels' hok.
  • dak nog een keer goed leggen!

Met vriendelijke groetjes van Roos en Herma en Niels en Betje.

 

10-2004: Nieuw hok en speeltoestellen

Omdat het oude hok met aanbouw voor hooi-opslag slecht begon te worden, wordt ervoor Niels een nieuw onderkomen gebouwd. Voor onze bok Niels wordt een volledig nieuw hok gebouwd.  Zie foto's hieronder..
Een schuilgelegenheid voor de jeu de boulers is reeds gerealiseerd. Genoeg redenen dus voor een feestje.

nieuw hok1nieuw hok2nieuw hok3nieuw hok4nieuw hok5nieuw hok6nieuw hok7nieuw hok8