Schaakclub Hoogstede Klingelbeek

Binnen de buurtvereniging bestaat er al jaren een schaakclub, die acht à tien leden telt.
om de twee weken wordt er dinsdag een wedstrijdronde gespeeld bij een van de leden thuis. Het niveau is gewoon "huisschaak".

Het is de bedoeling, dat in het lopende seizoen ieder minstens een keer met wit, en een keer met zwart tegen de andere schakers speelt.

De eerste resultaten komen in de ranglijst.
Er is een indeling naar sterkte in 3 groepen. wie in welke groep speelt wordt bepaald aan de hand van de ranglijst van het jaar ervoor. Er wordt gespeeld met klokken, waarbij spelers uit dezelfde sterktegroep beiden een uur bedenktijd krijgen. Per groep verschil is er 15 minuten minder bedenktijd voor de sterkere speler; 15 minuten meer voor de ander. Samen dus weer 2 uur.

Bij een oneven aantal spelers wordt er door de op dat moment hoogste geplaatste speler een simultaan tegen twee gespeeld.

Zomerschaak bij Guus

Na afloop van het spel is er tijd voor een drankje en een praatje. Zie een verslag van 3 januari 2006.
Ook wordt er, als de tijd het toelaat een groepschaak gespeeld. Hierbij spelen 2 groepen van elk 2, 3 of 4 spelers de partij op één bord, waarbij per groep iedere spelen om de beurt een zet doet. Een voorgezegde zet door een ander groepslid mag door de speler die aan de beurt is niet meer worden uitgevoerd. Dat geldt ook als een speler voor zijn beurt een zet doet!

Informatie bij Jack Schoot of Joop van Osch.