2021, huidige situatieIn onze vorige nieuwsbrief gaven we aan dat we je na de zomer konden informeren over onze toekomstplannen voor de Hes en dat we je zouden uitnodigen voor een informatiebijeenkomst.

We hadden dat graag gedaan, maar helaas neemt de uitwerking van de plannen meer tijd in beslag dan wij van te voren hebben voorzien. We vinden het belangrijk om zorgvuldig te werk gaan en dat vraagt meer tijd in de planuitwerking. Wij willen een zo breed mogelijk gedragen plan ontwikkelen. Dat vraagt om een goede afstemming met belanghebbenden en dus tijd. Daarnaast verdient het unieke landschappelijke karakter van de Hes het dat we hier secuur mee om gaan.

We hebben op dit moment daarom nog geen concrete informatie over hoe, wat en wanneer je kunt wonen op de Hes. Daarom verlagen we voorlopig de frequentie van onze berichtgeving. We hopen natuurlijk dat we binnen nu en een aantal maanden concrete plannen en ontwerpen kunnen laten zien en een planning kunnen geven wanneer de eerste fase in verkoop gaat. Wij werken hard door aan de plannen en we spreken af dat je einde van het jaar weer een update van ons ontvangt.

We hopen op je begrip en dat je nog even geduld hebt.

De Pijp moet rokenGeachte buurtbewoners,

Sinds vorig jaar is op het terrein Klingelbeek, (het voormalige Fraterhuis) een pelletkachelinstallatie in gebruik genomen. Deze biomassacentrale genereert voor omwonenden de nodige overlast, vandaar dat bewoners zich verenigd hebben en een nieuwsbrief hebben uit laten gaan. In de volgende link is de nieuwsbrief te lezen.

Eerste nieuwsbrief over de biomassacentrale

Zie ook dit artikel.

 

 

De HesDe komende jaren ontwikkelt de Hes zich tot een bijzonder woon- en werklandschap. Bij de entree naar de Hes ligt het voormalige KEMA kantoor waar nu poppodium Jacobiberg is gevestigd. Onderdeel van de ontwikkeling is dat dit bijzondere gebouw met een nieuwe uitstraling behouden blijft.
Thijs Kieboom van Diederendirrix, een van vier architectenbureaus die voorontwerpen maken voor de Hes, vertelt enthousiast over hun plannen. ‘Ons ontwerp voor het entreegebied is gericht op de beleving van het landschap.’

»» Lees er hier meer over

De eerste nieuwe bewoners van Landgoed Klingelbeek wonen inmiddels op het landgoed. Fase 1 - de bouw en verkoop van het Vijverhuis en het Bosgebouw - is daarmee zo goed als afgerond. Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan de inrichting van het landschap rondom deze gebouwen. 

Fase 2
Nu is bouwbedrijf Karbouw bezig met het bouwen van de woningen van fase 2. Ze zijn begonnen met de gebouwen rondom het Moestuinplein: het Tuinhuis,  Rijnzicht en Poorthuis.

Bosgebouws en Vijverhuis

»» Lees meer over het aanbod

»» Plattegrond 2020