Kwekerij Jongeling

Kwekerij Jongeling
1940 - Kwekerij Jongeling. Achter de bomen is de Hesweg te zien.

Kwekerij Jongeling
1940 - Kwekerij Jongeling.

Kwekerij Jongeling
1940 - Op 20 september 2005 heeft een interview plaats gevonden met Ria Bolhuis, de dochter van de kweker Jongeling, die tot ca. 1980 daar heeft bewoond:

Kwekerij Jongeling was vanaf ca. 1938 gevestigd aan de voormalige Hesseweg. Deze weg liep van de Klingelbeekseweg ter plaatse van het huidige viaduct naar de Utrechtseweg, ter plaatse van het spoorwegviaduct. Een oud gedeelte van de Hesseweg bestaat nog op het voormalige terrein van de KEMA.

De kwekerij van hoofdzakelijk groenten werd opgekocht door de heer Jongeling, omstreeks 1938.
Het huis is in de oorlog gesloopt door de Duitsers, die de houten wanden hebben gebruikt voor verdedigingswerken. Na de oorlog is het huis herbouwd.
Het huis is in de oorlog gesloopt door de Duitsers, die de houten wanden hebben gebruikt voor verdedigingswerken. Na de oorlog is het huis herbouwd. Omstreeks 1970 werden behalve groenten ook bloemen geteeld.
De toegang naar de Hesweg vanaf de Klingelbeekseweg is daar, waan nu het KEMA viaduct is, naast de oude ververij van August Cramer.

Omstreeks 1985 is het bedrijf door de KEMA opgekocht en in 2005 door verkocht aan TCN.

Kwekerij Jongeling
1950 - Kwekerij Jongeling met links de Hesweg.

Kwekerij Jongeling
1950 - Vanaf Kwekerij Jongeling aan de voormalige Hesweg zien we op de achtergrond de Klingelbeekseweg met rechts het huis van de kolenhandelaar Hendriks, de kolenhokken zijn tussen de struiken te zien. De schoorsteen is van de steenfabriek, die naast de defensiehaven in de uiterwaarden stond.

Kwekerij Jongeling
1950 - Op de voorgrond de planten van de Kwekerij Jongeling



20 maart 1951 - Arnhemsche Courant


6 juli 1953 - Arnhemsche Courant

Kwekerij Jongeling
1980 - Overzichtsfoto met op de achtergrond de Utrechtsweg en de KEMA-toren.