Archeologen zoeken naar sporen uit het verleden en komen regelmatig recenter materiaal tegen: plastic zakjes, frisdrank blikjes en kinderspeelgoed. Is dit ook archeologie en wat kunnen we ervan leren?
Hierbij een beeld van plastic uit de recente archeologische opgraving bij de Arnhemse wijk Klingelbeek!

Plastic materiaal uit de opgraving bij landgoed KlingelbeekWie zou dit indertijd bij de fraters hebben achtergelaten of op hun terrein kwijt zijn geraakt. Kinderen die ertegenover woonden aan de Klingelbeekse weg? Of is het misschien door de Nederrijn achtergelaten bij het buiten de oevers treden van deze rivier?
Wellicht dat oudere bewoners van deze buurt nog wel enige voorwerpen vanuit hun jeugd kunnen herkennen. Zoals bijvoorbeeld de opvouwbare kam-borstel linksonder.

Dinsdag 22 januari was het dan zover: voor het eerst weer sneeuw in de winter van 2018-2019. Dinsdag is ook de schaakavond van de schaakclub van de buurtvereniging. Deze witte nacht was dat op de Hulkesteinseweg. De wandeling er naar toe was een mooie gelegenheid om wat winterse nachtopnamen in deze wijk te maken. Na afloop van de schaakavond had ik nog een verrassende ontmoeting. Welterusten!

HoogstedelaanHoogstedelaanHoogstedehofRosandelaanKlingelbeeksewegKlingelbeeksewegSneeuwpopp

ooievaar

Een ooievaar heeft op Klingelbeekseweg 100 een meisje afgeleverd, getuige de foto rechts. Haar naam is Marli.

Ouders, van harte gefeliciteerd en welkom in deze wijk, Marli.

Marli, Klingelbeekseweg 100, december 2018

Foto in hal appartementencomplex ClingelstedeDe hal van appartementencomplex Clingelstede is verfraaid met een historische landschapsfoto. Deze foto is een samenstelling van drie foto's, die indertijd zijn genomen vanaf het balkon aan de achterzijde van de villa Huize Hoogstede, dat stond waar nu woon-zorgcentrum Hoogstede (voorheen Huis en Haard) is gevestigd, nabij de rotonde aan het einde van de Hoogstedelaan.
Joop van Osch werd een tijd geleden benaderd door de VVE van Clingestede met het verzoek enige historische foto's uit te zoeken van de omgeving waarin het appartementencomplex is gebouwd. Deze foto toont de situatie uit ± 1900 waar nu de bebouwing aan het Maisveld is (links) en Klingelpoort en Clingelstede zijn gebouwd (rechts).
Bron van de drie oorspronkelijke foto's is het Gelders Archief.

»» Zie https://www.hoogstede.nl/wijk-historie/hoogstedelaan/hoogstedelaangindex.html voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacyverklaring