Tijdens de storm die in de nacht van 18 op 19 februari over het land raasde is een oude reus in de wijk gesneuveld. Het is de boom bij het speelveldje naast de schaapjes. Delen van die boom zijn op het Gaudibankje terecht gekomen, maar de schade lijkt beperkt. Ook het pad van Hoogstedehof naar Klingelbeekseweg was versperd geraakt door de boomtop. Deze doorsteek was echter al weer snel vrijgemaakt. Hierbij een impressie van de gevolgen van natuurgeweld.

Omgewaaide populier bij het speelveld - 19-02-2022Omgewaaide populier bij het speelveld - 19-02-2022Omgewaaide populier bij het speelveld - 19-02-2022

Bespoten dassenburcht op De Hes2022 02 dassenburcht de hes vergiftigd 02

6 februari 2022
Dassenburcht bos aan de Hesweg in Arnhem met blauw poeder bewerkt: dasje overleden, ouders leven.

Een jong dasje is mogelijk de dupe geworden van onverlaten die een dassenburcht aan de Hesweg op het voormalige KEMA-terrein in Arnhem met blauw poeder hebben bewerkt. Het mannetje en vrouwtje hebben de aanval met een poederblusser waarschijnlijk overleefd.  p

»» Lees meer in de Gelderlander

5 februari 2022
De ingangen van de dassenburcht op De Hes zijn bedolven onder blauw poeder. En bij één van de ingangen is een dood baby dasje gevonden.

De politie is gebeld; daar is een speciale tak die dierenleed behandeld. Zij zijn direct gekomen met de boswachter. Het gestorven dassenjong is meegenomen, voor een analyse.
Het blauwe poeder zou mogelijk cyanide zou kunnen zijn, dus let goed op met je hond / kinderen daar.

Uitleg over de dierenpolitie
De overheid pakt dierenmishandeling en dierenverwaarlozing harder aan. Daarom werken bij de politie zogeheten Taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed. In de volksmond worden deze agenten ook wel de dierenpolitie genoemd. Deze agenten treden op tegen mishandelaars van dieren, verlenen hulp en proberen dierenleed te voorkomen.
Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren?
Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144.

 

Tijdelijke kunst, 2021-11Het pand Klingelbeekseweg 30 wordt momenteel behoorlijk verbouwd. De bewoners zijn tijdelijk verhuist naar de achterzijde; de rede waarom de vensters aan de voorzijde zijn dichtgetimmerd. Om het geheel er leuker te laten uitzien heeft de Arnhemse Jit Nieuwenhuis deze van een voorstelling voorzien.

Een leuk idee van de bewoners!

 

 

ooievaarJulia, Het Maisveld 75 - mei 2021

De ooievaar heeft op Het Maisveld 75 een meisje afgeleverd. 
Haar naam is Julia.
Ouders, van harte gefeliciteerd en welkom in deze wijk, Julia.