Met een maandgemiddelde temperatuur van 17,1 graden hoort juni nu bij een van de tien warmste junimaanden sinds 1901. Mede door de warme nachten in de eerste decade is de junimaand van dit jaar bijzonder warm geweest.

Dat ondervinden ook deze Heckrunderen die in Meijnerswijk rondlopen. Of lopen....... nu even niet. Vanuit de achtertuinen van de bewoners aan de Hulkesteinseweg was te zien dat deze zwartbehaarde dieren maar al te graag verkoeling zochten.

Heckrunderen in de Nederrijn

ooievaar

Een ooievaar heeft op Stenen kruis 7 een meisje afgeleverd, getuige de foto rechts. Haar naam is Guusje.

Ouders, van harte gefeliciteerd en welkom in deze wijk, Guusje.

Guusje

.

Op de Hulkesteinseweg is een Rolls Royce Phantom 1 gespot, bouwjaar 1926. Deze heeft een reis om de wereld gemaakt met de start in Amsterdam. Het model trok veel bekijks door passerende voetgangers en fietsers.

Rolls RoyceRolls RoyceRolls RoyceRolls RoyceRolls Royce

Brandstofverbruik: 22 liter/100km. Voor de wereldreis is dus 17.600 liter nodig geweest. Kost tegenwoordig toch al gauw zo'n 30.000 €!

Glas in zandbakOuders let op!
Er liggen glasscherven en glassplinters op het speelvlak van de tafeltennistafel, maar ook in het speelzand ernaast. Er is waarschijnlijk een ongelukje gebeurt, maar het zou wel zo fijn zijn om dit direct op te (laten) ruimen. Zo kan voorkomen worden dat er kinderen bloedend en huilend thuiskomen.

Glas hoort in de glasbak; niet in de zandbak!