Nieuwbouw 2016

 

 

Donderdag 29 december waren omwonenden en familie van de bewoners en medewerkers uitgenodigd om de eerste fase van de nieuwbouw van Huis en Haard te komen bezichtigen. Een impressie van de binnen en buitenzijde is hier te zien.

 

 Huiskamer aan de noordzijde ►

 

Huis en Haard, nieuwbouw fase 1, december 2016De eerste fase van de nieuwbouw van Huis en haard is bijna afgerond; nog vóór eerste Kerstdag wordt het gebouw opgeleverd. Vanaf dan worden er voorbereidingen getroffen voor de verhuizing op 10 januari 2017. De eerste bewoners van de nieuwbouw zullen de huidige bewoners van Huis en Haard zijn. Ook een groep bewoners van zorgcentrum Paasberg zal hier naar toe verhuizen.
DrieGasthuizenGroep biedt in Huis en Haard een kleinschalige woonvorm met vier groepen van elk acht cliënten.

Op dinsdag 5 april heeft de officiële opening van de start van de nieuwbouw van Huis en Haard plaatsgevonden. Hierbij waren ook de direct omwonenden van Huis en Haard uitgenodigd.
Bouwbedrijf Giesbers zal gaan starten met de bouwwerkzaamheden van de eerste fase van de nieuwbouw Huis en Haard. Eind dit jaar zullen de vier groepswoningen, elk voor acht cliënten met (beginnende) dementie gerealiseerd zijn. De bewoners van Regenboog en Zonnestraal uit Huis en Haard en van Orchidee uit Paasberg verhuizen dan hier naar toe.

Hieronder enkele foto's van de opening van de start, die via Nelleke Buddingh van DrieGasthuizenGroep beschikbaar zijn gesteld.

Start nieuwbouw Huis en Haard2016 04 08 start nieuwbouw huis haard 02Start nieuwbouw Huis en HaardStart nieuwbouw Huis en HaardStart nieuwbouw Huis en HaardStart nieuwbouw Huis en HaardStart nieuwbouw Huis en HaardStart nieuwbouw Huis en HaardStart nieuwbouw Huis en HaardStart nieuwbouw Huis en Haard

Nieuwbouw Huis en Haard fase1In opdracht van Stichting Catharina is Giesbers inmiddels gestart met het grondwerk voor de nieuwbouw van woonzorgcomplex ’Huis en Haard’. De nieuwbouwlocatie wordt gerealiseerd op de oude voetprint van het bestaande, reeds gedeeltelijk gesloopte, oude pand. Wij verwachten de eerste fase van dit project aan het einde van dit jaar op te kunnen leveren.

Middels deze brief willen wij u informeren over ondergenoemde zaken. Omwonenden die een brief ontvangen hebben worden uitgenodigd  voor een buurtinloop informatie uurtje op donderdag 17 maart 2016 van 16.00 uur tot 17.00 uur in de hal van het bestaande gebouw van ’Huis en Haard’ aan de Utrechtseweg 265 te Arnhem.