De nieuwelingenOp zondag 7 oktober was het eindelijk zover: schaap Rosa heeft gezelschap gekregen!

Julie, Lieke en Caroline hebben namens de buurtvereniging twee Ouessant-lammetjes (hetzelfde ras als Rosa) gekocht, achterin de Volkswagen Polo van Caroline geladen en naar onze geitenwei gebracht - vanaf nu dus onze schapenwei. Een grote groep buurtkinderen met ouders stond al bij de wei te wachten op de komst van de nieuwe buurtbewoners. Rosa reageerde meteen op het gemekker van de nieuwelingen en vond het zichtbaar leuk dat ze gezelschap kreeg. De lammetjes vonden het zelf eigenlijk ook wel prima en begonnen meteen te grazen.

De kinderen hebben bij het bestuur van de buurtvereniging briefjes ingeleverd met hun favoriete namen voor de lammetjes. Binnenkort kiest de jury (bestaand uit de schapenverzorgers) uit de inzendingen de mooiste namen.

Wordt vervolgd!

  • Via de "Lees meer knop" zijn de foto's van de schaapjes te zien

 Aankomst schaapjesDe schaapjes gaan naar de weideEerst nog even aaienVan heel dicht bij bekijkenZacht en wolligZe zijn zo lief!De schaapjes hadden veel bekijksRose vond ze direct al leukAl aardig gewendSamen op ontdekkingstochtWat fruit: het is zondag!Hoe gaan wij heten?
Deze is wat lichter op z'n kop...deze wat donkerder