Lisa en Lotje

Onze mooie wijk heeft twee schapen als vaste bewoners naast de speeltuin. Lisa en Lotje, zij wonen hier al jaren. Zij zijn een beetje bejaard en kunnen best genieten van spelende kinderen. Doch genieten ze ook van haar rust en vragen niet om opgejaagd te worden of betrokken te worden in een gooi van alles over ons hek spel. Schapen zijn sterke stabiele dieren, mits ze niet op de rug belanden.
Schaapje grazend in de wijkWanneer ze opgejaagd worden, bestaat de kans dat ze vallen en op de rug terecht komen of een pootje breken. Beiden grote risico’s voor schapen. Wanneer de verzorgers langskomen mogen de schapen meestal even buiten de weide grazen. Dan vinden ze het beste gras en hobbelen een rondje. Fijn als ze dan in alle rust kunnen scharrelen en geen losse honden tegenkomen. Meestal gaat dat heel goed samen met alle andere bewoners van de wijk.

Lisa en Lotje eten dan eind van de middag brokken, dat is biks speciaal voor schapen. De verzorgers snijden de groenten die ze meenemen in kleine stukjes, de dames eten zelden van groenten die ze in het groot krijgen. Een stukje wortel eten ze graag uit je hand.
Al jaren zijn de schapen een trekpleister voor jong en oud van binnen en buiten de wijk. Even naar de schaapjes, in de speeltuin spelen of op het bankje in de zon. Nu is het maar een natte plek, ‘s zomers vaak erg warm. Helpen jullie ons dit unieke weitje in de wijk te koesteren? Wees een voorbeeld voor elkaar, of let gewoon een beetje op de schaapjes en elkaar. Dan is het een fijne plek om gepensioneerd schaap te zijn.

Bedankt namens Lisa en Lotje 🐑🐑

Rosa overleden, januari 2021Op donderdagmiddag 7 januari 2021 is ons buurtschaap Rosa overleden. Ze lag er mooi rustig bij toen ze werd gevonden door de schapenverzorgers. Rosa heeft bijna veertien jaar in onze Geitenwei gewoond. Rosa was een bijzonder schaap waaraan veel buurtbewoners fijne herinneringen zullen blijven koesteren.

 

Wat wordt de naam voor onze schapenplek?
Een enquête onder de wijkbewoners gaf de volgende uitslag:

Antwoordkeuze Reacties  
Geitenwei 35,90% 14
Schapenwei 35,90% 14
Dierenwei 0,00% 0
Wei 2,56% 1
Klingelbeeksewei 12,82% 5
Onze Wei 2,56% 1
Overige (geef nadere toelichting) 23,08% 9
Totaal aantal respondenten: 44  
Bord dierenwei

Geitenwei en Schapenwei genoten de voorkeur met evenveel stemmen. Er leven schapen in de dierenweide, maar er is gekozen voor de naam Geitenwei, omdat het van oudsher die naam had.

Nieuw schapenhok

 

Na de start van de bouw op paaszaterdag was het nieuwe schapenhok enkele dagen later al gereed. De komende jaren moeten de buurtschaapjes weer lekker regen- en tochtvrij kunnen schuilen.

Wat nu nog rest is de afbraak van het oude hok.