Stenen eruit, planten erinIn de weekeinden van november en december werkten Groentak (onderdeel van Klingelklimaat) en omwonenden van de hoek Klingelbeekseweg - Hulkesteinseweg aan verdere vergroening van deze T-splitsing.

De klinkers en het zand in de bocht van de Klingelbeekseweg gaan er in etappes uit. De gemeente haalt dat op en levert de zwarte grond, waar planten uit de buurt ingezet worden. Inmiddels zijn er Oregano, Stokroos, (Bos)aardbei, Wollige andoorn en Bernagie geplant.
Geniet er van en laat weten als je tuinplanten - bestendig tegen hitte en droogte - over hebt voor dit stukje.

 

PlantenruilkistOp Hoogstedelaan 69 staat sinds kort een plantenruilkast! In onze buurt stond al een hele leuke boekenruilkast en daar komt nu dus een plantenruilkast bij. Wie wil, mag een stekje meenemen en zet er een ander plantje voor in de plaats. Op dit moment vind je er o.a. munt, kogeldistel, geranium, zegge en iris. Dus wandel snel eens langs!

De plantenruilkastjes staan op meerdere plekken in Arnhem en zijn een initiatief van Natuurcentrum Arnhem, Groen Arnhem, Arnhem Klimaatbestendig en Arnhem Zoemt.

 

Vliegenzwammen in de HoogstedelaanDe herfst is in volle gang. Veel bomen in de wijk krijgen steeds meer hun prachtige herfsttooi van geel en rode kleuren en door alle regen van de afgelopen dagen schieten de paddenstoelen uit de grond. Hierbij een beeld van een aantal vliegenzwammen op een boomspiegel in de Hoogstedelaan.

Wie stuurt de webmaster nog meer herfstbeelden, dit jaar in de wijk Hoogstede Klingelbeek genomen?

Een aangename leefomgeving in uw straat, uw buurt, uw wijk?
Daar wordt dagelijks hard aan gewerkt. De gemeente Arnhem heeft Van de Haar Groep ingeschakeld om de komende jaren alle noordelijke wijken van de stad netjes, schoon en groen te houden. Dat doen we niet alleen maar samen met bewoners, buurtbedrijven en de gemeente. Voor meer info over 'hoe we onderhouden' is sinds kort de site: www.aanqenameleefomqevinq.nl gelanceerd.

Inwoners van Arnhem moeten prettig kunnen wonen en leven in hun straat, hun buurt, hun wijk. Daarom is het belangrijk dat u als bewoners invloed heeft en mee kan denken en werken in uw eigen leefomgeving. In Arnhem is veel georganiseerd om ideeën en initiatieven te ondersteunen. Ook bij plannen of projecten van de gemeente wordt de denk- en werkkracht van bewoners steeds meer ingezet.
Daarnaast biedt de gemeente ruimte aan bewoners en ondernemers die zelf dingen willen organiseren. Dat kan zijn van klein tot groot. Praktijk voorbeelden zijn:

  • Een boomspiegel voor uw huis zelf onderhouden
  • Een schoonmaakactie samen met uw buren.
  • Het knippen van een haag rondom een speelplek
  • Een kruidenveldje voor bijen inzaaien en onderhouden
  • Samen met de buurt een beplanting aanbrengen

Boomspiegel met kruidenAfvalestafetteKruidengrasveld naast moestuin

Heeft u een idee of een plan voor uw buurt om de leefomgeving aangenamer te maken? Deel uw ideeën met ons.
Dat kan via
De buurtvoorlichter van Van de Haar Groep neemt contact met u op. Samen bekijken we hoe uw idee gerealiseerd kan worden. Ook bespreken wij uw idee met het team leefomgeving en/of wijkonderhoud van de Gemeente Arnhem.

Meer informatie kunt u vinden op: www.aangenameleefomgeving.nl  dit is een initiatief van Van de Haar Groep.
Voor meer informatie over de Van de Haar Groep verwijzen wij u graag naar onze website www.vandehaargroep.nl