Etentje van de moestuindersNazomers genieten
Enkele moestuinbezitters hadden het plan opgevat om gezamenlijk een maaltijd te bereiden van de producten uit hun moestuin. Het zou een maaltijd worden met o.a. pompoen/courgette soep, soep van Nieuw-Zeelandse spinazie, enkele gemengde salades van rode- en witte bieten, mosterdsla en diverse andere groentes, op smaak gebracht met diverse kruiden uit de moestuin.
Courgette frittata, aardappelsalade en ook een heerlijk rozemarijnbrood, rode – en witte wijn, maakte deze zeer geslaagde maaltijd compleet.
Het dessert bestond uit chocoladetaart met aardbeienjam, uiteraard van de aardbeien uit de moestuinen.

Voor herhaling vatbaar, maar dan iets vroeger in het seizoen; de bedoeling was de maaltijd in de moestuin te organiseren, maar vanwege de regen was het samenzijn verplaatst naar de huiskamer van Elisabeth de Meulmeester.

Etentje van de moestuinders2021 10 etentje moestuinders 01Etentje van de moestuindersEtentje van de moestuindersEtentje van de moestuinders

Moestuin, illegale stortVoor de tweede keer in relatief korte tijd is er tuinafval gedeponeerd bij de heg van de moestuin. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het lijkt een gevalletje van: "Zo, nu ben ik er lekker van af, en mogen de anderen mijn rotzooi lekker opruimen".
Daarom een oproep: ziet u iemand met een kruiwagen tuinafval storten bij de moestuin, meldt dit dan even bij het bestuur van de buurtvereniging.

 

In de moestuin van de buurtvereniging is zaterdag door enige tuinders hard gewerkt om ongewenste kruiden te verwijderen op een van de veldjes dat niet meer in gebruik was. Om te voorkomen dat al deze kruiden zich explosief gaan uitzaaien is besloten dit akkertje te ontginnen. Het veldje is nu klaar om in gebruik te worden genomen door een nieuwe tuinder, die zich reeds had aangemeld.

2019 07 moestuin pauze 02
Pauze in de moestuin

Een welverdiende pauze met koffie en een door Julie gebakken cake, maakte de toch niet geringe klus tot een gezellig samenzijn.

Moestuin KlingelbeekZelf een moestuin starten? Zoals met zoveel, is het beginnen ervan niet zo ingewikkeld. Het volharden en tot een goed einde brengen wel, zegt Esther Kuiler. Dit zijn haar tips.

Klein stukje grond
,,Je hebt een stuk grond nodig, maar dat hoeft niet groot te zijn. Op een paar vierkante meter in je eigen tuin kan je al eten verbouwen. Als je er dagelijks van wilt eten, heb je 100 tot 200 vierkante meter nodig. Maar begin vooral klein, opschalen kan altijd nog.''

Moestuin HKMoestuin HKMoestuin HKMoestuin HK

Inmiddels zijn de nieuwe moestuintjes van de wijk al weer aardig beplant. Het is een vrolijk plekje in de wijk geworden, mede dank zij de inrichting van de directe omgeving van de moestuin.