Activiteiten en evenementen

Schuttersfeest
Zondag, 27. Augustus 2017, 14:00
Hits : 1495
Contact Meindert Rudolphi

UITNODIGING
aan alle wijk- en buurtbewoners tussen Rijn en Rails.

Op 27 augustus is het weer zover. Dan strijden de schutters van de Schutterij van de Clingelbeeck weerom het jaarlijkse koningschap.

De Schutterij bestaat al een tijdje: het oudste archiefstuk dateert van 1644. In die tijd was De Clingelbeeck een gemeenschap van verspreide huizen, boerderijen en molens, onbeschermd buiten de veilige stadsmuren van Arnhem. Lid zijn van de Schutterij betekende een vangnet in tijden van onraad en bedreiging, maar ook een verplichting in het schutten (beschermen) van gronden en bezittingen.

In 1693 schonk Mr. van Ruyven, eigenaar van Klein Mariëndaal, de Schutterij een stuk land om haar activiteiten op te houden en op 'de papegaay' te schieten. Waarschijnlijk als dank voor bewezen schutsdiensten. Dit eigendom is echter al lang weer voorbij.

Voor het eerst in de lange geschiedenis wordt dit schuttersfeest nu gehouden midden in de buurt, op de oude vertrouwde schapenwei aan Het Maïsveld 111. Dit terrein ligt tussen de Hoogstedelaan en de Klingelbeekseweg, vlakbij het speeltuintje en bij het nieuwe buurthuisje dat dan klaar zal zijn.

Alle wijk- en buurtbewoners worden van harte uitgenodigd om de strijd om het koningschap mee te maken. Niet-leden van de Schutterij kunnen weliswaar geen koning worden maar zij kunnen wel meedoen aan andere activiteiten zoals het schieten met de kruisboog.

Er zijn deze dag veel kinderactiviteiten zoals schminken, een springkussen, Hollandse spelletjes en een meespeeltheater. Een goed geoutilleerde bar, een barbecue en levende muziek van de Reflexion Band zullen uw bezoek erg aangenaam maken.

 Gevelbord aan voorzijde "De Peppel".

Locatie Schapenwei aan Het Maïsveld 111