Arnhem klimaat bestendigZoals u misschien heeft gehoord of gelezen wil de gemeente, Arnhem groener en mooier maken. Dat zorgt voor een fijne leefomgeving voor iedereen. En zo bereiden we de stad ook beter voor op extreem weer. Meer groen in de wijk zorgt bijvoorbeeld voor meer verkoeling op hete dagen, maar helpt ook wateroverlast te voorkomen bij een stevige regenbui. Daarnaast is groen goed voor vogels, bijen en vlinders. Bovenal maakt groen gelukkig.

Denk mee over het groen in uw wijk
We nodigen u uit om mee te denken en mee te praten over hoe we de wijken Hoogstede/Klingelbeek, Heijenoord en Lombok groener kunnen maken. De ideeën uit de wijk verzamelen we in een WijkGroenAgenda. We organiseren daarom op dinsdag 16 mei een bijeenkomst bij Kookplaats Arnhem, Utrechtseweg 310, 6812 AR. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt zich vooraf aanmelden via (niet verplicht). De zaal is open vanaf 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

We starten met een korte introductie en uitleg over de wijkgroenagenda. In de Wijkgroenagenda staan concrete ideeën en plannen voor meer vergroening in de wijk. De Gemeente Arnhem heeft deze agenda al met verschillende wijken opgesteld. Deze zijn te bekijken op www.arnhem.nl/wijkgroenagenda. Omdat de wijk voor ongeveer 75% uit particulier eigendom bestaat, helpt stadsinitiatief Arnhem Klimaatbestendig u op weg met praktische tips om zelf ook aan de slag te gaan met het vergroenen van uw tuin en huis. Zo werken we samen aan een mooiere en groenere wijk.

Vragen over de bijeenkomst of het vergroenen
Kunt u niet naar de bijeenkomst komen, maar heeft u wel een tip, idee of opmerking? U kunt deze e-mailen naar . Ook als u vragen heeft over de bijeenkomst of wijkgroenagenda, kunt u een bericht sturen naar dit e-mailadres of bellen met 026-3774441. Kijk voor meer informatie over het vergroenen van uw eigen tuin op www.arnhemklimaatbestendig.nl.

Wij hopen u op 16 mei te zien!