Huismus, mannetje - © Joop van OschAltijd al meer willen weten over vogels in de wijk? Kom dan naar ’t Huukske (huiskamercafé) voor een lezing hierover. Matthias Koster uit Lombok is een fervent vogelaar en weet veel over bijvoorbeeld de mussen en gierzwaluwen in onze wijk en wat je als bewoner kunt doen om hun leefgebied te verbeteren. Op donderdag 24 maart, vanaf 20:00 uur (inloop 19:45 uur) komt hij hier meer over vertellen.
Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan aan via .

Tegenwoordig vliegen de boeken en artikelen over natuurlijk, ecologisch en diervriendelijk tuinieren je om de oren. En daar doen we graag een schepje bovenop. Op 2 april, om 15:00 uur geeft buurtgenoot André Schulten, natuurliefhebber en van origine tuinman, in 't Huukske uitleg over de inrichting, wilde planten, insectenhotels, egelkastelen en wat er nog meer te bedenken is om je tuin natuurlijk(er) te maken, zonder dat het een ''wilde bende'' wordt. En natuurlijk is er ruimte om ideeën en tips uit te wisselen. 
Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan aan via .

Blinde bij op canadensis - © Joop van OschOp donderdag 21 april houdt buurtgenoot Astrid Boerkamp (ook bekend van ArnhemZoemt) een lezing over wilde bijen in onze wijk. Aan de hand van het uiterlijk, gedrag en leefwijze laat ze je kennis maken met de fascinerende wereld van de wilde bij. Daarnaast maak je kennis met de bijen uit de actie “adopteer een bij”. Met deze actie kan je op een eenvoudige manier de bijen die het moeilijk hebben helpen.
Wil je hier ook bij zijn, meld je dan aan via .
De lezing begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in het huiskamercafé van ’t Huukske.