Collectieve inkoop isolatie van spouwmuur, dak vloer en glas. Een interessepeiling

Beste inwoner van Klingelbeek, Lombok en Heijenoord,

Groen West logoGroenWest is een samenwerkingsverband van bewoners van de wijken Klingelbeek, Lombok en Heijenoord. Deze samenwerking betreft onder meer het ontplooien van initiatieven op het gebied van de energietransitie.
De energietransitie begint met energie besparen. Isoleren is een maatregel waarmee je direct al grote stappen zet. Met verschillende vormen van isolatie houd je de warmte beter vast en de muren en vloeren geven minder kou af. Het is gelijkmatiger warm in huis. Ook levert isolatie een lagere energierekening op. Milieu Centraal geeft voor spouwmuurisolatie een gemiddelde terugverdientijd van minder dan 4 jaar (prijspeil voorjaar 2021). En u kunt een beroep doen op subsidie!

De meeste huizen in onze wijken zijn gebouwd in de jaren '30 en '50 en zijn in veel gevallen niet goed geïsoleerd. Het benaderen van isolatiebedrijven en het opvragen en beoordelen van offertes en subsidie kan veel (uitzoek)tijd vergen. Als je met meerdere huishoudens tegelijk isolatiebedrijven benadert kan dit prijskortingen opleveren en is er meer controle op kwaliteit. Daarom organiseert GroenWest een collectieve inkoopactie voor isolatie.

Bent u eigenaar van uw huis en geïnteresseerd in een collectieve inkoopactie isolatie, meldt u zich dan voor vrijdag 21 januari 2022 aan via

Bent u huurder van uw huis, meldt u zich dan met uw vragen over isolatie- en subsidiemogelijkheden bij Volkshuisvesting of uw particuliere verhuurder.

Wanneer zich voldoende bewoners hebben aangemeld starten wij de collectieve inkoopactie. Via e-mail houden wij u op de hoogte van de uitkomst van de vervolgstappen.

NB. Aanmelden is vrij en geeft geen verplichtingen. Voor een lijst met vragen en antwoorden klik hier (PDF document)

 

Voor de belangstellenden: meldt u zich aan voor vrijdag 21 januari 2022 via: 

Zet u in de mail graag de volgende gegevens:
  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Bouwjaar huis