Arnhem klimaatbestendigOp 13 en 14 september is de wijk Hoogstede-Klingelbeek nog groener en mooier geworden. De werkgroep Klingelklimaat heeft met behulp van een Arnhemse AANjager een groendak-actie opgezet. Het resultaat is dat 14 daken vergroend werden met sedumbeplanting. Het collectief aanpakken geeft financiële voordelen en zorgt bovendien voor een grotere impact op het voorkomen van wateroverlast en hittestress.

Arnhem Klimaatbestendig
Door de hete zomers van de laatste jaren en het toenemende aantal piekbuien was het voor de werkgroep Klingelklimaat tijd om de wijk te vergroenen en zo te zorgen voor verkoeling en waterberging. Volgens ons is een groendak een prima maatregel om te nemen. Met groendak-buurtactie wordt er door de bewoners 250 vierkante meter dak vergroend en wordt daardoor 6.500 liter extra regenwater vastgehouden in de wijk. Dit regenwater spoelt niet onnodig weg in het riool. Kijk voor alle voordelen van een groendak en tips om je tuin hitte- en waterbestendig te maken op de maatregelenpagina.

Klingelklimaat
De werkgroep Klingelklimaat zet zich al enige tijd in voor het verduurzamen van de wijk. Zo hebben ze al diverse acties ondernomen op het gebied van energiebesparing en verduurzamen van de woning. Vorig jaar is met een warmtecamera onderzocht hoe huizenbezitters hun woningen comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken en is er een avond georganiseerd voor buurtbewoners over het planmatig verduurzamen van je huis. Daarnaast heeft de werkgroep een klimaatcarrousel georganiseerd, waar wijkbewoners elkaar duurzame voorbeelden in en om hun huis lieten zien. Met de groendak-actie, waarbij de begeleiding is gefinancierd vanuit het AANjaagfonds, maakt de werkgroep Klingelklimaat de wijk wederom een stukje duurzamer en mooier.

AANjagers
Arnhemmers die samen met de gemeente energie- en klimaatinitiatieven op straat- en buurtniveau willen starten kunnen begeleiding vragen van een Arnhemse AANjager. De ondersteuning varieert van hulp bij de organisatie van bijvoorbeeld een infoavond tot het maken van communicatiemiddelen. Heb je een vraag over een buurtinitiatief of wil je in jouw wijk AAN de slag? Neem contact op met de AANjagers via www.arnhemaan.nl.