SedumdakHet groene-daken-weekend was een groot succes! Er waren vele Hoogstede-Klingelbekers geïnteresseerd in een groen dak en dat is goed voor de wijk. Een groen dak houdt namelijk water vast en zorgt ervoor dat het minder warm wordt tijdens een zomerse dag. Ook is het goed voor de biodiversiteit.

Mocht je ook interesse hebben in een groen dak, mail dan naar . Geef direct aan hoe groot (lengte x breedte) het dak is. Als je wat meer zekerheid wilt hebben of de dakconstructie sterk genoeg is voor een groen dak, geef dan even de maatvoering van de balken (hoogte x dikte, overspanning en afstand tussen de balken) door en hoeveel balken er op een deur-/raamkozijn rusten.

Mocht je nog vragen hebben, mail gerust naar 

sedumdakHet veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden, kijk maar naar de zomer van vorig jaar. Ook krijgen we steeds meer te maken met hevige piekbuien, welke tot veel schade kunnen leiden. Extreme warmte leidt tot vermindering van comfort en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het tijd om in actie te komen en onze wijk weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatsverandering, oftewel: klimaatbestendig!

Het vergroenen van daken is een zeer effectieve maatregel om te doen. Groene daken vangen namelijk regenwater op tijdens een regenbui, waardoor het riool minder wordt belast en dus minder kans is op wateroverlast. De sedumplantjes op het dak verdampen water en verkoelen zo de omgeving én de ruimte er onder. Naast dat groene daken heel mooi zijn, verhogen ze ook de biodiversiteit. Bovendien stijgt de waarde van je huis en verdubbelt het de levensduur van de dakbedekking.

Genoeg redenen om te komen kijken op 14 juni vanaf 19 uur of 15 juni vanaf 15 uur naar voorbeelddaken. Voorbeelden van typen groendaken die zijn toegepast en welke met de buurtactie worden aangeboden zijn te zien op www.groenedaken.net.

Heb je nu al vragen?
Kijk op www.groenedaken.net of mail naar

Sedum dakbedekkingVandaag heeft de Klingelklimaatklub twee sedumdaken in de wijk aangelegd. Een met cassettes en een met tapijt.

Zet 15 juni alvast in de agenda, dan kunnen de daken bekeken worden. Wil je al meer weten over de daken en alle andere voordelen zoals een koeler huis en verdubbeling van de levensduur van je dak? Kijk alvast op https://www.groenedaken.net/.

Nadere info volgt.

 

"groen" dakWe hebben van onze buurtvereniging weer de feestelijke uitnodiging ontvangen voor ons paasfeest (en koningsdag). Daarbij stond ook een opmerking over groene daken, regentonnen en plantjesmarkt. Waar gaat dat over?
Onze activiteiten als werkgroep ‘klingelklimaat’ waren tot nu toe gericht op energiebesparing en planmatig verduurzamen (laatstelijk op 7 februari jl in de Kookplaats). Maar ‘klimaat’ is natuurlijk veel breder.

Met Pasen willen we het accent leggen op de ‘groene’ initiatieven in de buurt, met informatie over de volgende onderwerpen:

 • Groene daken
  Een groen dak heeft voordelen voor (o.a.) het opvangen van toenemende stortbuien en verkoeling van de stad en het ziet er nog leuk uit ook. We willen in onze wijk de aanleg van groene daken nog dit seizoen gaan stimuleren en helpen organiseren. Bij de informatiestand kun je al je vragen kwijt over groene daken, waaraan je dak moet voldoen, wat de actie in gaat houden en wat zoiets kost. Je kan je ook al meteen inschrijven voor de actie. Uitgaande van  voldoende deelname ligt je groendak dan nog voor de zomervakantie op je dak te bloeien! Wat is er mooier dan dat? Doe dus mee met deze actie. Maak je huis en de wijk een stukje groener en profiteer van de collectiviteitskorting. Ook na Pasen kun je je vragen bij ons stellen via Ruud Kortland.
 • Plantjesmarkt
  Stekjes of zaad over? Neem het mee naar de plantjesmarkt! (doe er wel even een etiketje bij). Ruilen of meenemen zolang de voorraad strekt! Er zullen zaden en stekjes aangeboden worden en wellicht is dit een opmaat voor een jaarlijks terugkerend activiteit.
 • Regenton actie
  Heb je al een regenton? Een vertegenwoordiger van het initiatief ‘026regenton’ staat met informatie klaar om voorlichting te geven over voordelen, kosten en mogelijkheden.
 • Bloemetjes en bijtjes
  Materiaal van “Arnhem zoemt” zal aanwezig zijn.

Tot zaterdag !!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacyverklaring