Nieuws uit het domein

Domein Klingelberg - Wijn bestellen

2022 wijngaard compostOnze buurtwijngaard is van meet af aan (sinds 1998) biologisch, dus zonder kunstmest en met uitsluitend gebruik van middelen die in de biologische teelt zijn toegestaan. Vervolgens proberen we nu ook circulair te werken; dat wil zeggen dat we het groenafval composteren en weer als organische voeding aan de wijngaard teruggeven. 

2022 wijngaard bloemen1Ook zijn we begonnen om wilde (bijen-) planten een plek in de wijngaard te geven. Dat doen we in overleg met Astrid Boerkamp, van Stichting Arnhem Zoemt.

Langs de steenkorven aan de straatkant hebben we een strook met bijenplanten aangelegd en rond de druivenstokken maken we geen schone ‘spiegels’ meer maar geven we wilde planten meer ruimte.

2021 wijngaard nestkastjeLangs de straat staat een bijenhotel voor wilde bijen. Op verschillende plekken hebben we vogelnestkastjes opgehangen en voor egels en andere dieren ligt er elke week weer een schaal met vers water in de gaard. Zo dragen wij ons steentje bij aan meer bio-diversiteit in de wijk!

En o ja: heeft u de benzinemaaier recent nog gehoord of geroken? Nee dus! Want we maaien elektrisch door een gulle gift van twee (inmiddels ex-) bewoners van onze buurt!