Het was gezellig druk bij de start van de bijenclub.Het begon met een introductie van de imker, waarbij vragen konden worden gesteld. Daarna werden de bijen van de Hulkesteinseweg overgezet in een 10-raams spaarkast. Veel kinderen waren erg enthousiast en nieuwsgierig. 

Er staan nu twee volkjes bij het poeltje. De acacia bloeit en er is volop dracht. (planten die stuifmeel en nectar leveren) De bijen halen stuifmeel en nectar. Stuifmeel (de gele klompjes aan de achterpootjes, ook wel bijenbrood genoemd) is het krachtvoer. De nectar wordt opgeslagen als honing voor in de winter.

Gezellig start; even vragen stellenBeroker vullen met eierdoosje voor de rookPrima plekje, zo onder een boomDe kinderen waren erg nieuwsgierig!Raampje met een stukje voorgestanste raat van wasVan dichtbij bewonderenEven de bijtjes rustig maken met wat rookEven de bijtjes rustig maken met wat rookRaam zonder uitgebouwd raat, vol met bijenHet volk van de Hulkesteinseweg ze zit nu in hun nieuwe huisStertselende bijen bij de vliegopeningBijenclub;  start Een stukje vers gebouwd raat (mooi wit)Veel belangstellingStukje voorgestanst raat  Kinderen met stukje voorgestanst raat  Stukje vers raat met honing, dat willen de kinderen graag proeven!

Als het weer het toelaat, duiken we zondag 7 juni rond 11 uur nog een keer in de bijenkast. We kijken hoe de bijen het doen en zullen zien of de koningin eitjes aan het leggen is. Uiteraard zorgt de buurtvereniging weer voor koffie, thee en frisdrank. 

Wees welkom!