×

Opmerking

Gebrek aan toegang tot rechten - file '/images/stories/nieuws/piketpaaltjes.jpg'

piketpaaltjesHet zal niemand zijn ontgaan: op het terrein tussen Klingelbeekseweg en Hoogstedelaan wordt druk gewerkt aan de voorbereiding voor de nieuwbouw.

Vorige week is daar iets vervelends gebeurd: landmeters hebben piketpaaltjes geslagen die aangeven waar leidingen worden gelegd. Deze piketpalen zijn nu uit de grond gehaald, mogelijk door spelende kinderen. Het resultaat was dat de metingen opnieuw moesten worden gedaan, een schadepost van een paar duizend euro. De Gemeente overweegt nu het gebied te gaan bewaken door er een bouwhek omheen te plaatsen en bewakingscamera’s aan te brengen; of door een bouwkeet te plaatsen met bewakingspersoneel.

 

De Werkgroep Borging Participatieresultaat (WBP) van de Buurtvereniging heeft er sterk op aangedrongen deze beveiliging nog niet aan te brengen omdat dit de ruimtelijkheid en sfeer in de buurt niet ten goede komt. De Gemeente heeft toegezegd dit nog niet te doen, maar bij een volgend incident wel dergelijke maatregelen te zullen gaan nemen.

Wij willen alle buurtbewoners met klem vragen om mee te helpen dergelijk “vandalisme” tegen te gaan. Willen jullie bijvoorbeeld een oogje in het zeil houden en je kinderen uitleggen wat het probleem is? En willen jullie anderen eventueel op dergelijk gedrag aanspreken?

Met elkaar willen we de wijk graag plezierig en leefbaar houden. Alvast bedankt voor jullie medewerking!