De joggingclub is opgericht door Guus, Fred en Greet op 31 december 1998, iets voor middernacht, tijdens een oudejaarsborrel in onze buurt.

Zondags, even over negenen, vertrekken de joggers uit de Rosandelaan. In Mariëndaal is onze eerste stop om te rekken en strekken bij het bankje aan de vijver. Ieder doet daar zo zijn best om zijn spieren opgewarmd te krijgen. De lachspieren zijn daar vaak ook een onderdeel van als er een mop wordt getapt. Hoe groter de groep des te meer babbels zijn er van te voren.

Een enkele keer komt er onverhoopt nog een verlate buurtjogger aangerend, net op tijd om niet zelf te moeten kiezen of hij onze vaste route rechts- of linksom zal lopen. De kans is groot dat je net verkeerd gokt en je de hele weg naar de andere joggers uit kijkt.

Lopen ze daar nu wel of niet? Dan ineens loop je ze tegen het lijf. Waar waren jullie nou, ik heb overal gezocht. Het antwoord is dan meestal: we hebben een alternatieve route gepakt.

Dan fungeert één van ons als haas en worden we zo over nieuwe paadjes geleidt. Soms nodigen de omstandigheden ons uit om van de route af te wijken. Wat dacht je van: de eerste voetstappen op een bospad met versgevallen sneeuw. Een stormschade met grote omgevallen bomen doet het ook erg goed. Of gewoon de kolder in de kop en via de heide en camping Arnhem weer richting huis.

Kaartje WarnsbornOnze vaste route gaat via de 'groene bedstee' richting Amsterdamseweg. Daar is het oppassen geblazen dat je niet zomaar met een waas voor je ogen oversteekt. Het is dan ook even een mooie gelegenheid om op adem te komen voordat wij richting Hotel Warnsborn joggen.
Daar buigen wij af in westelijke richting en gaan weer richting huis. Al met al een rondje van ruim een uur.

De eerste jaren deden we mee aan de Warnsborn cross in maart, maar sinds men de start/finish locatie uit ons stukje Warnsborn verplaatst heeft, is onze animo verdwenen. De lol was om er met zijn allen op de fiets naar toe te gaan, je rondje(s) te lopen en vervolgens aan de zelf ingerichte koffietafel net zo lang te wachten tot de laatste buurtjogger binnen was. Zelfs toeschouwers kwamen mee om ons in het vroege, vaak nog gure, voorjaar aan te moedigen.

Jaarlijks vieren wij ons lustrum op de eerste zondag van het jaar met koffie en koek in de Rosandelaan. Na het lopen wordt, soms met de vuurkorf aan, nog even nagenoten.

Klik hier voor Nieuws & foto's

Heb je, na het zien van dit al, zin gekregen om met ons mee te joggen, kom dan zondag om 9 uur in de Rosandelaan en doe mee.

Namens de joggers, Guus van Aerssen.