Inheemse plantentuinVoor de zomer hebben Astrid Boerkamp en Marieke Kleinhuis van contact gezocht met de Heijenoordschool om te kijken of wer van de Onderwijstuin een echte inheemse planten- en bloementuin gemaakt kan worden. De school is daar erg enthousiast over, maar heeft daarbij wel hulp nodig.
Biodiversiteit GroenWestArnhem is op zoek naar mensen die hen willen helpen bij het inrichten en onderhouden van de Onderwijstuin. Het gaat hierbij alleen om de inheemse plantentuin; het onderhoud van de moestuin wordt door de school gedaan met hulp van ouders. Kennis over inheemse planten is niet vereist, maar je kunt natuurlijk zeker ook kennis opdoen die je vervolgens weer in je eigen tuin kunt toepassen.
De tijdsinvestering zal niet heel hoog zijn: zo'n 2-3 dagdelen per jaar met elkaar in de tuin aan het werk. Misschien incidenteel nog eens een uurtje hier of daar, afhankelijk van hoe een en ander verloopt.
Binnenkort wordt er een eerste bijeenkomst belegd, om de ideeën en mogelijkheden te bespreken. Heb je interesse, stuur dan even een e-mail.

SlijpbeekDe boswachters van Geldersch Landschap & Kastelen verzorgen donderdag 16 juni een wandeling van Mariëndaal naar de Rosandepolder. Dit betekent wandelen op de overgang van stuwwal naar de uiterwaarden bij de rivier.
De deelnemers wandelen (deels) langs de Slijpbeek en ontdekken de verschillen in de natuur tussen bos en uiterwaarde. De boswachter vertelt ook over de geschiedenis van dit gebied. Verder wordt ook aan andere interessante waarnemingen aandacht geschonken. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

De wandeling start om 14:00 uur en duurt circa 2 tot 2,5 uur. Startlocatie is ingang via Mariëndaal (zijstraat Utrechtseweg N225 tussen Arnhem en Oosterbeek). Deelname kost 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro en donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Op het prachtige 'Arnhems Buiten' wordt zaterdagavond 2 juli het WESTIVAL gehouden. Een spetterend muziekfeest in festivalsfeer voor iedereen uit de stad. Op zondag 3 juli zijn er workshops slagwerk. Klik op de data voor meer informatie.

Poster WestivalPercossa slagwerkgroep

Popcentrum jacoboberg, open dagNa een succesvolle online editie van vorig jaar slaat Popcentrum Jacobiberg zondag 20 maart haar deuren weer open voor publiek. Wil jij weten of er muzikaal talent in je schuilt? Of wil jij ontdekken wat er allemaal in ons grote pand gebeurt en welke pop- en rocksterren, dj’s en producers (in spe) hier te vinden zijn? Kom langs en probeer muziekinstrumenten, geniet van optredens en workshops en ontdek ons pand. 

Open Dag 
Er is weer een breed scala aan optredens van bands en leerlingen van popschool. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de lesruimtes, dj-ruimtes of producerruimtes. Wil je even meedoen? Of proeven hoe het is om gitaar of zangles te nemen aan de popschool? Dat kan! Ook wordt er bijvoorbeeld een workshop Funk gegeven door onze docent Jean-Paul Pino. Veel docenten zijn aanwezig tijdens de open dag zodat jij ze kan ontmoeten en vragen kunt stellen. Onze docenten kun je kennen van Navarone, Kenny B, Wild Romance en nog meer grote namen. Al onze docenten hebben conservatorium genoten en staan zelf nog met regelmaat op het podium. Ze hebben op festivals gestaan zoals Lowlands, WooHah, Zwarte Cross en Paaspop.