De bijenvolken zijn verplaatst op last van de gemeente Arnhem.

Meer info volgt

Het middelste volk (dat van de Hulkesteinseweg) is gevlogen. We hebben dat kunnen zien bij de vorige bijenbijeenkomst. Het huis beviel ze kennelijk niet. 
Hopelijk is het volk in ‘de geit’ goed genoeg gegroeid in hun broedkamer om de winter goed door te komen. Alle winterbijen zijn nu geboren. Deze leven 6 maanden. Zomerbijen worden 6 weken oud. 
De volken worden dit najaar verplaatst omdat ze

...

Het was gezellig druk bij de start van de bijenclub.Het begon met een introductie van de imker, waarbij vragen konden worden gesteld. Daarna werden de bijen van de Hulkesteinseweg overgezet in een 10-raams spaarkast. Veel kinderen waren erg enthousiast en nieuwsgierig. 

Er staan nu twee volkjes bij het poeltje. De acacia bloeit en er is volop dracht. (planten die stuifmeel en nectar leveren) De

...
  • Sympathiek initiatief, ik wil wel bijdragen - Martin.
  • Wat ontzettend leuk! We hebben altijd wel hout dat te gebruiken is. Een fijne nieuwe club! - Sophie.
  • Extra honingbijen zijn ook concurrentie voor wilde bijen die het best wel zwaar hebben. Dus ik weet niet of dit zo'n goed nieuws is. - bloeiinarnhem.nl.
  • Ik ben blij met elke bij! - Hans

Nieuws van de Bijenclub

Imker Palle Bij de wadi tegenover de jeu de boules baan staat een honingbijenkast, geplaatst door wijkimker Palle.
Palle heeft een volk, zo’n 2000 werksters en koningin overgezet in een 11-ramer, een oude spaarkast van de Horsterhof. De bijen kwamen een paar uur later al met stuifmeel aanvliegen (gele/oranje klompjes aan de achterpootjes), dat is een goed teken! De kast staat met de opening

...