2019 04 paashaas 00Op zaterdag 20 april was het weer zover: de Paashaas komt! Rond 15:00 uur hadden de kinderen (en ouders) zich verzameld rondom het buurthuisje. Daar gaf Paula allereerst een uitleg m.b.t. de zoekgebieden: de kleintjes zoeken in de speeltuin, de groteren eromheen. Voor hen, die geen mandje hadden werd er een plastic (foei!) bekertje uitgereikt, om de gevonden eitjes in te verzamelen.
Tijdens de zoektocht van de kinderen liep de Paashaas er vrolijk huppelend tussendoor, om nog meer eitjes zo hier en dan daar te verstoppen. Zij deelde ook eitjes en kleine oranje envelopjes uit, met daarin een zaadje van haar geliefde voedsel: een wortel!

 

Paaseieren zoeken, 2019Uitleg aan de kinderenWie geen mandje heeft krijgt een bakje.Nog wat aanwijzingen....De "kleintjes" krijgen een eigen zoekveldDaar is ie dan: de Paashaas!Paaseieren zoeken, 2019Het zoeken kan beginnen: de groteren stuiven wegPaashaas deelt uit.Zoekveld voor de "groteren"; moeilijk genoeg!Paashaas komt langs, met extra eitjesNee, papa, hier liggen ze verstopt!Slim verstoppen...........toch gevonden!Samen zoeken....Zoeken maakt dorstigWil jij een eitje van mij?Mijn vangst; tot nu toeMooie vangst wel, nietwaar?Paaseieren zoeken, 2019Even kijken wat anderen hebben gevondenDat ga ik straks lekker opsnoepen....Blijven zoeken, want de paashaas strooit nog naNee hoor, Paashaas is niet eng!Gezellig bij de PaashaasUitrusten bij mamaEven tijd voor mijzelf; lekker worteltje etenPaashaas en nieuwe penningmeester