Zondag 24 september is er weer een wandeling door Klingelbeek en Lombok geweest.Deze wandeling stond in het teken van De slag om Arnhem in 1944. Hieronder een aantal foto's die genomen zijn op de vertelpunten, te beginnen bij de inleiding op het grasveld aan de Klingelbeekseweg.
De Gidsen waren David van Buggenum, auteur van diverse boeken over B company, Marcel Anker, auteur van het recent verschenen boek The Lost Company over C company en Bart Steenkamer, beroepshalve en privé betrokken bij de Slag om Arnhem. Dit stond garant voor veel mooie verhalen!
De vertelling begon bij de opmars van de Engelse parachutisten bij de spoorbrug over de Klingelbeekseweg.
Claude Gronert raakte op 17 september gewond bij de spoortunnel bij het voormalige stationnetje van Oosterbeek Laag door Duits machinegeweervuur. Thomas probeerde naar hem toe te kruipen om zijn broer te helpen. Op het moment dat Thomas vlakbij Claude was, werden ze allebei doodgeschoten door een machinegeweer, dat in een spoorweghutje langs het spoor stond opgesteld.
In dit schuurtje hadden -met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid- de Engelsen een noodhospitaal ingericht. Dit pand (De Peppel) is door de Engelsen grondig onderzocht op de aanwezigheid van Duitse militairen.
Deze 6-ponder stond tegenover De Peppel, aan het begin van de Klingelbeekseweg
Neergeschoten Engelsen op de Utrechtseweg, Engelse company-leider die de terugtocht door Lombok leidde en een parachutistenvaantje dat na veel omzwervingen weer bij deze Engelse parachutist is teruggekomen.
Na een omtrekkende beweging om het Elisabeth Gasthuis, trokken de Engelsen richting west door Lombok.
Ook via de bossen van Landgoed Den Brink ging de terugtocht. Het hek is er nog net zo...
Huize Hoogstede, dat helaas is gesneuveld door de oorlogshandelingen.
Een afsluitende versnapering bij het gloednieuwe buurthuisje van de buurtvereniging.