2016 05 rosandepolder wandeling01Zondag 22 mei was er een wandeling door de Rosandeploder georganiseerd, door Jenny Simons en Peter. Om 14.00 uur vertrokken we vanaf de Slijpbeekweg om via een toegangsweg nabij Garage Schoot de polder in te wandelen. Het werd voor velen, die toch al lang in deze wijk wonen, toch een zeer verrassende wandeling via voor hen nog onbekende paadjes en doorsteekjes. Jenny en Peter luisterden de wandeling verbaal op, met interessante vertellingen over de Rosandepolder en de aanwezige begroeiing.
Zoals de buienradar al aangaf, liepen we inderdaad vanaf ongeveer 15.00 uur in de regen, maar daar was rekening mee gehouden. Vooral door de paraplu's werd het een kleurrijk geheel.

Na ongeveer anderhalf uur eindigde de wandeling bij de Moestuinen middenin de wijk. Daar was aansluitend een lenteborrel met Knorretje op tap van Brouwerij het Roze Varken.

Verzamelen op de SlijpbeekwegZo gaat ie natuurlijk fijn, met een goed uitzichtHet is boterbloementijdReuzenberenklauw; pas op je handen; de bladeren branden!Een uitleg op de toegang naar de polderEen uitleg op de toegang naar de polderEen uitleg op de toegang naar de polderGoed voorbereid; zij zal hem nodig hebbenGele lisRechtsaf een klein verscholen paadje inOnder de spoorbrug doorBrandnetel;s: handen hoog!Via de hoge begroeiing wandelen we naar "het wilgenbos"Het wilgenbosLangs groot hoefblad naar het einde van het wilgenbosjeGrpesfot ter controle of er niemand is het bos is achtergebleven!Het gaat harder regenen!Stiekem meekijken naar die bonte stoetNaar het verste punt van de wandeling; de NederrijnDe meiden van de RosandepolderDorstlessen bij de meedoorn. Of is het sleedorn?Verste punt van de wandeling. Strandje bij de Nerderijn. Geen zwemweer, meije!Vraatsporen van de bever in de grote plas van de RosandepolderWeer terug bij het startpunt op de SlijpbeekwegNat van buiten zijn we al; nu nog van binnen!Allebei een Knorretje?