Koningsdag 2020Koningsdag 2020 was een speciale Koningsdag. In verband met de aanwezigheid van het verraderlijke virus Covid-19 (een coronavirus) was het in het hele land niet toegestaan evenementen te organiseren. Koningsdag 2020 verliep daarom geheel anders in de wijk. Kinderen konden bij het buurthuisje krijtjes ophalen, om daarmee voor hun huis een stoeptekening te maken. Deze werd dan op een later moment door een rondwandelende jury bekeken om te beoordelen welke voor een prijsje in aanmerking kwamen.

Toch gebeurde er nog wel wat in de wijk. Op eigen initiatief werd er voor kinderen wel wat georganiseerd door kleine groepjes, zo hier en daar in de straat. De 1,5 meter afstand, die men tot elkaar diende te bewaren, werd daarbij zo goed en zo kwaad als dat kon, in acht genomen. Handhaving heeft niet hoeven op te treden. Hieronder een impressie van Koningsdag 2020 in de wijk Klingelbeek e.o.

 

"t is improviseren vandaag!Spelletjes op Het MaisveldSpelletjes op Het MaisveldSpelletjes op Het MaisveldKoningsdag = tompoezendagOok traditionaal: koekhappenEen oudhollands spelletje: spijkerpoepenEn natuurlijk….stoepkrijten!Of...je fiets gewoon een eindje wegZelfs een kleedje was er toch nog bijDeze handel ging wel doorOok een vlag is improvisatieOrgelmuziek voor de bewoners van de KlingelpoortWoonzorg Hoogstede werd toegezongenWoonzorg Hoogstede werd toegezongenStoepkrijten, dat blijft leukDe Koningsdagkunstwerken