Inheemse plantentuinVoor de zomer hebben Astrid Boerkamp en Marieke Kleinhuis van contact gezocht met de Heijenoordschool om te kijken of wer van de Onderwijstuin een echte inheemse planten- en bloementuin gemaakt kan worden. De school is daar erg enthousiast over, maar heeft daarbij wel hulp nodig.
Biodiversiteit GroenWestArnhem is op zoek naar mensen die hen willen helpen bij het inrichten en onderhouden van de Onderwijstuin. Het gaat hierbij alleen om de inheemse plantentuin; het onderhoud van de moestuin wordt door de school gedaan met hulp van ouders. Kennis over inheemse planten is niet vereist, maar je kunt natuurlijk zeker ook kennis opdoen die je vervolgens weer in je eigen tuin kunt toepassen.
De tijdsinvestering zal niet heel hoog zijn: zo'n 2-3 dagdelen per jaar met elkaar in de tuin aan het werk. Misschien incidenteel nog eens een uurtje hier of daar, afhankelijk van hoe een en ander verloopt.
Binnenkort wordt er een eerste bijeenkomst belegd, om de ideeën en mogelijkheden te bespreken. Heb je interesse, stuur dan even een e-mail.