Supermarkt UtrechtsewegHet ziet er naar uit dat de Arnhemse gemeenteraad nu wel het licht op groen gaat zetten voor de nieuwe supermarkt van Hoogvliet in de wijk Lombok.

Voor de plek op de hoek van de Utrechtseweg en de Oranjestraat was eerst een ondergrondse supermarkt bedacht, maar dat plan verdween in de prullenbak na hevig protest van omwonenden, met name ook over het gebrek aan wederhoor.

»» Lees meer in De Gelderlander

Landgoed Klingelbeek, 2016Landgoed Klingelbeek in Arnhem wordt in oude luister hersteld en op het terrein wordt nieuwbouw gerealiseerd. In totaal komen er maximaal 48 woningen en appartementen. Dat zijn kort samengevat de plannen van Schipper Bosch, sinds een jaar eigenaar van het landgoed.

Het terrein aan de Klingelbeekseweg en de gebouwen erop waren voordien eigendom van de Gouden Leeuw Groep. Die kondigde in 2011 plannen aan voor een woonzorgcentrum, begon met verbouwen, maar slaagde er niet in de klus af te maken. Het landgoed staat al jaren te verpieteren.

»» Lees meer in de Gelderlander

Begroeid dakDe nieuwe supermarkt van Hoogvliet in de Arnhemse wijk Lombok krijgt een dak met 'groene vegetatie' en een duidelijke afscheiding met de omringende woningen.

Dat blijkt uit het nieuwe plan voor de supermarkt dat is voorgelegd aan burgemeester en wethouders. Het college stelt de gemeenteraad voor om binnenkort groen licht te geven voor de bouw van het nieuwe complex op de hoek van de Utrechtseweg en de Oranjestraat.

»» Lees meer in De Gelderlander

 

Landgoed KlingelbeekLandgoed Klingelbeek in Arnhem is al enige tijd afgeschermd voor publiek, maar dankzij drone-opnames van de 15-jarige Rowan van Schaijck uit Bemmel kan iedereen er nu toch een kijkje nemen.

De 15-jarige scholier uit Bemmel heeft zijn drone pas twee weken, maar nu al maakt hij sfeervolle beelden van een verlaten landgoed. „Het ging niet meteen goed hoor", vertelt Rowan. „De eerste keer belandde de drone gelijk in een boom."

 

»» Lees meer in De Gelderlander

 

Casa Blanca wordt gerenoveerdRuim een eeuw geleden stonden er mooie villa's aan de Utrechtse­ weg, net zoals aan de Velperweg, met grote tuinen er omheen. De lommerrijke buurt was geliefd, ook in Lombok zouden oorspron­kelijk vooral villa's worden gebouwd, maar door de bouw van de Koepel en van grote aantallen arbeiderswoningen ging dat niet door. Veel van de villa's zijn verdwenen, verwoest in de oorlog of door nieuwbouwprojecten.

Een van de laatste grote chique huizen aan de Utrechtseweg is Casa Blanca, bij de Diepen­dalseweg. Ooit was het eigendom van de KEMA, er woonde nog lang een weduwe van een directeur in die tot haar dood daar mocht blijven. Ook werd een deel van het huis verhuurd. Ik kon altijd erg genieten van de bloemen in de tuin: een zee van krokussen in het voorjaar, de rododendrons, de Japanse kers, de monumentale beuk.

Enkele weken geleden waren een paar grote bulldozers bezig om de hek terrein door te ploegen en te ontdoen van bomen en rododen­drons. Weg sfeer, weg allure. In de tuin naast het oude buis wordt een appartementengebouw neergezet voor zeven eenheden, min of meer in de stijl van Casa Blanca. Het witte huis wordt verbouwd tot twee appartementen. Binnenkort wordt begonnen met de aanleg van een ondergrondse parkeergarage onder het nieuwe gebouw. Een aparte oprijlaan achter de villa moet her monumentale vooraanzicht intact laten.

Vooruitgang. Je houdt het niet tegen.